HIRDETŐ

Forrás: Freepik

A legjobb citromos habcsókos sajttorta

Ennek a citromos habcsókos sajttortának az elkészítése legalább annyira élvezetes, mint az elfogyasztása.

HIRDETŐ
TOP 10 szilveszteri sütemények és desszertek

A recept ebben a cikkben található

TOP 10 szilveszteri sütemények és desszertek

Hozzávalók

adagok száma
9

A kéreghez:

  • 112 csészék Graham keksz morzsa Hozzáadott
  • 12 csésze Sótlan vaj, olvasztott Hozzáadott
  • 14 csésze kristálycukor Hozzáadott

A sajttortához:

  • 3 blokkok Krémsajt, lágyított Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 3 Tojás Hozzáadott
  • 1 csésze tejföl Hozzáadott
  • Két citrom héja és leve Hozzáadott

A citromtúróhoz:

  • 12 csésze citromlé Hozzáadott
  • 2 kanalak Citromhéj Hozzáadott
  • 12 csésze cukor Hozzáadott
  • 4 tojássárgája Hozzáadott

A habcsókhoz:

  • 4 tojásfehérje Hozzáadott
  • 1 csésze kristálycukor Hozzáadott
  • 12 teáskanál Borkrém Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

240 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy a sütőt 160 °C-ra (320 °F) előmelegíti. Keverjük össze a kekszmorzsát, az olvasztott vajat és a cukrot egy tálban. Ezt a keveréket nyomkodja bele egy 9 hüvelykes rugós forma aljába. Süssük 10 percig, majd tegyük félre.

2. Lépés

A sajttortához győződjön meg róla, hogy a krémsajt jól megpuhult - ez segít csökkenteni a csomósodás esélyét. A krémsajtot, a cukrot és a vaníliakivonatot keverd simára és krémesre. Egyenként add hozzá a tojásokat, és mindegyiket addig keverd, amíg éppen csak el nem keverednek - a túlzásba vitt habverés repedezett felületet eredményezhet. Ha összeállt, egy spatula segítségével óvatosan forgassa bele a tejfölt, a citromhéjat és -levet. Öntsük ezt a kihűlt kéregre.

3. Lépés

Süssük a sajttortát egy órán át. Kapcsolja ki a sütőt, de hagyja a sajttortát még egy órán át csukott ajtóval bent - így kisebb az esélye, hogy a sajttorta összeesik. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni.

4. Lépés

Amíg hűl, készítsük el a citromtúrót. Keverjük össze a citromlevet, a citromhéjat, a cukrot és a tojássárgáját egy serpenyőben, közepes lángon. Folyamatosan keverjük, amíg a keverék besűrűsödik. Szűrje le, hogy eltávolítsa a csomókat - ez a lépés simábbá teszi a túrót. Hagyjuk kihűlni, majd kenjük a kihűlt sajttortára.

5. Lépés

A habcsókhoz a tojásfehérjét, a cukrot és a borkőtejszínt verjük kemény habbá. Ezt kenjük a citromtúróra.

6. Lépés

Tegye a sajttortát a grillsütő alá, amíg a habcsók enyhén megbarnul - figyeljen rá, hogy ne égjen meg. Tálalás előtt kb. 3 órán át hagyjuk a hűtőben hűlni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Lazac

36 receptek

Húsételek

1231 receptek

Szlovák

57 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2152 receptek