HIRDETŐ
Almás pite

Almás pite

Egy pite tele almával.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

Gyakran

  • 200 g túró Hozzáadott
  • 200 g Hajdinaliszt vagy egyéb Hozzáadott
  • 50 g Erythritol cukor Hozzáadott
  • 50 g ír vajat Hozzáadott
  • 1 tk sütőpor Hozzáadott
  • Csipet Szerszámok Hozzáadott

Almás töltelék

  • 6 Almák Hozzáadott
  • 1 škoricový cukor Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fahéj Hozzáadott
  • 1 EK Méz Hozzáadott
  • 1 Arany Osztály Hozzáadott
  • 200 ml Eszkozok Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A túrót botmixerrel összedolgozzuk. Az összes hozzávalót összekeverjük a tésztához. Kidolgozzuk a tésztát. A tésztát egyenletesen nyomjuk bele egy sütőpapírral kibélelt formába (20 cm átmérőjű). Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük 10 percre.

Almás pite - előkészítő lépés 1
2. Lépés

Az almákat megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy fazékba helyezzük fahéjjal és édesítőszerrel, hozzáadunk kb. 100-150ml vizet. Főzzük, amíg az almák megpuhulnak. Levesszük a tűzről. Az aranykalászt 50ml vízben keverjük el és hozzáadjuk az alma keverékhez.

Almás pite - előkészítő lépés 1
3. Lépés

Az elkészült tölteléket ráöntjük az alapra és 35 percig sütjük.

Almás pite - előkészítő lépés 1
4. Lépés

A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.

Almás pite - előkészítő lépés 1

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új