HIRDETŐ
Almás pite
Egy pite tele almával.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
8
Gyakran
- 200 g túró
- 200 g Hajdinaliszt vagy egyéb
- 50 g Erythritol cukor
- 50 g ír vajat
- 1 tk sütőpor
- Csipet Szerszámok
Almás töltelék
- 6 Almák
- 1 škoricový cukor
- 1 tk őrölt fahéj
- 1 EK Méz
- 1 Arany Osztály
- 200 ml Eszkozok
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A túrót botmixerrel összedolgozzuk. Az összes hozzávalót összekeverjük a tésztához. Kidolgozzuk a tésztát. A tésztát egyenletesen nyomjuk bele egy sütőpapírral kibélelt formába (20 cm átmérőjű). Előmelegített 170 fokos sütőbe helyezzük 10 percre.
2. Lépés
Az almákat megtisztítjuk és kisebb darabokra vágjuk. Egy fazékba helyezzük fahéjjal és édesítőszerrel, hozzáadunk kb. 100-150ml vizet. Főzzük, amíg az almák megpuhulnak. Levesszük a tűzről. Az aranykalászt 50ml vízben keverjük el és hozzáadjuk az alma keverékhez.
3. Lépés
Az elkészült tölteléket ráöntjük az alapra és 35 percig sütjük.
4. Lépés
A sütés után hagyjuk teljesen kihűlni.