HIRDETŐ

Bundáskenyér recept

A bundáskenyér hagyományos magyar reggeli vagy ebéd, amit elsősorban tojással és kenyérrel készítenek. Egyszerű és gyors étel, ami garantáltan laktató és ízletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 8 Slice kenyér Hozzáadott
  • 4 tojás Hozzáadott
  • 1 Csésze tej Hozzáadott
  • Só, ízlés szerint Hozzáadott
  • 4 evőkanál olaj a sütéshez Hozzáadott
  • Opcionális: sajt, sonka zöldfűszerek az ízesítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Verjük fel a tojásokat egy nagy tálban, majd keverjük hozzá a tejet és a sót.

2. Lépés

Az olajat hevítsük fel egy serpenyőben.

3. Lépés

Mártogassuk a kenyérszeleteket a tojásos keverékbe úgy, hogy mindkét oldaluk jól befedődjön.

4. Lépés

Süssük a kenyérszeleteket a serpenyőben mindkét oldalukon aranybarnára. 1-2 perc elég lehet mindkét oldalra, de ez a kenyér vastagságától is függ.

5. Lépés

Opcionálisan szórhatunk rá reszelt sajtot, sonkát vagy zöldfűszereket, mielőtt a másik oldalra fordítanánk.

6. Lépés

Papírtörlővel bélelt tányéron szűrjük le a felesleges olajat, majd tálaljuk forrón.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új