:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/dMgZWNYxNIoBj_QOk0jW/3560ca910b2e3c58bba31e4c47a5c8.png)
Forrás: Pixabay : Peggy_Marco
Csokoládé likőr
Ez a csokoládélikőr minden partin abszolút sláger, és mindig fantasztikus, amikor a vendégek bejelentik, hogy rövid időn belül átjönnek. Elég könnyű elkészíteni, az íze pedig egyszerűen mennyei. Már többször készítettem különböző alkalmakra, és mindig nagy sikert aratott.
Hozzávalók
- 12 Gyermek csokoládé
- 500 ml teljes tej
- 200 ml Krém
- 200 ml vodka
- 1 Csomag vaníliás cukor
Eljárás
A csokoládélikőr elkészítéséhez először törje kisebb darabokra a gyermekcsokoládét. Ez biztosítja, hogy később könnyebben felolvadjanak az edényben, és segít a sima végeredmény elérésében.
Tegyük a tejet, a tejszínt és a vaníliás cukrot egy serpenyőbe, és melegítsük fel. Nem kell, hogy felforrjon, csak elég forró legyen ahhoz, hogy a csokoládé megolvadjon. Javaslom, hogy folyamatosan keverjük, hogy a keverék ne égjen meg - ez rendkívül hasznosnak bizonyult a konyhámban!
Amint elég meleg, adjuk hozzá a csokoládédarabokat, és kis lángon, állandóan kevergetve olvasszuk fel. Itt fontos, hogy türelmesek legyünk, és ügyeljünk arra, hogy az összes csokoládé teljesen felolvadjon, különben a likőr csomósodhat.
Ha a csokoládé teljesen felolvadt, vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja kissé kihűlni. Ezután nagyon lassan keverjük bele a vodkát. A palackozással várjuk meg, amíg a keverék teljesen kihűl - ez megakadályozza, hogy az alkohol elpárologjon.
A csokoládélikőrt most már csak néhány órára, ideális esetben egy éjszakára a hűtőbe kell tenni. Ott legalább két hétig eláll, de legyünk őszinték, valószínűleg nem tart ki ennyi ideig!


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/CYbhvQsBlveF2kq-fXMo/cb7f83679b720f1e1449ae007e4446.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UVL-OrzaQ_PtU38vZrH8/e95923312712ced5f308cb759c06f4.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9-aRAFRXr9y75Y0uJFDx/d4b79ce8271469cbc5078c13069c7d.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/yQtVlCuVcOvn9hbRWzIB/75e3bbb0662783e50f70622d2a6478.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/B5dMBVUIsnqurbMpT3Py/1c05d1ed020b4f94fef5eec54a8894.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/4jNPgxLphUFb1YKlx1WY/25df6f252822c372ff0a0e6c1965eb.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/qDsKSKJ5QrgfQkD0awxQ/d7a68ca671411693b33b087106e453.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rv_UR9FVX1I8_4nJ8wLC/722f41239053b3290cdaaf5ad91a23.png)












