HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Eggs benedict baconnel

A világ egyik legfinomabb reggelire tojással, mártással és ropogós baconnel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

Hozzávalók

  • 2 ks zsemle Hozzáadott
  • 3 Slice bacon Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott

Holland mártás

  • 4 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 ek víz Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 ek citromlé Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először is a baconszeleteket kettévágjuk, majd serpenyőben, kis lángon roppanósra pirítjuk mindkét oldalukat.

2. Lépés

A visszamaradt zsírban roppanósra sütjük a félbe vágott zsemlék vágott oldalát, félretesszük.

3. Lépés

A tojásokat gyöngyöző vízbe tesszük, úgy, hogy egy mély merőkanálba ütjük. 3 percig főzzük, félidőben egy villával kicsit megpiszkáljuk a zsemle és a kanál között.

4. Lépés

A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön.

5. Lépés

Egy fazékban vizet forralunk, majd ha gyöngyözik a víz, beleállítunk egy kisebb lábast, és beletesszük a tojássárgákat. Hozzáadjuk az 1 ek vizet, majd kézi mixerrel, folyamatosan kb. 3-5 percig dolgozunk rajta a gőz felett, míg a tojás szép vastag nem lesz.

6. Lépés

Ha kész, félretesszük, és szintén a kézi mixer segítségével, nagyon lassan csorgatva beledolgozzuk a vajat. Ha kész, beletesszük a citrom levét, sós, borsot, és kész is vagyunk.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1930 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1816 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek