HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Eggs benedict baconnel

A világ egyik legfinomabb reggelire tojással, mártással és ropogós baconnel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

Hozzávalók

  • 2 ks zsemle Hozzáadott
  • 3 Slice bacon Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott

Holland mártás

  • 4 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 1 ek víz Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 ek citromlé Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

Először is a baconszeleteket kettévágjuk, majd serpenyőben, kis lángon roppanósra pirítjuk mindkét oldalukat.

2. Lépés

A visszamaradt zsírban roppanósra sütjük a félbe vágott zsemlék vágott oldalát, félretesszük.

3. Lépés

A tojásokat gyöngyöző vízbe tesszük, úgy, hogy egy mély merőkanálba ütjük. 3 percig főzzük, félidőben egy villával kicsit megpiszkáljuk a zsemle és a kanál között.

4. Lépés

A mártáshoz a vajat megolvasztjuk, majd megvárjuk, hogy kihűljön.

5. Lépés

Egy fazékban vizet forralunk, majd ha gyöngyözik a víz, beleállítunk egy kisebb lábast, és beletesszük a tojássárgákat. Hozzáadjuk az 1 ek vizet, majd kézi mixerrel, folyamatosan kb. 3-5 percig dolgozunk rajta a gőz felett, míg a tojás szép vastag nem lesz.

6. Lépés

Ha kész, félretesszük, és szintén a kézi mixer segítségével, nagyon lassan csorgatva beledolgozzuk a vajat. Ha kész, beletesszük a citrom levét, sós, borsot, és kész is vagyunk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek