HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: anialaurman

"Elzászi Choucroute" - hús savanyú káposztával

Német-francia határátkelőként gyakran fogyasztottam choucroute-ot Franciaországban. Ezt az ízletes elzászi tradicionális ételt aztán otthon kezdtem el készíteni a családomnak és a barátaimnak, amíg tökéletesítettem a receptet. A savanyú káposzta , a fűszeres ízek és a kiadós sertéshús csodálatos keveréke egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 kg Savanyú káposzta, lecsepegtetve Hozzáadott
  • 600 g Sertés hasa Hozzáadott
  • 500 g Frankfurti kolbászok Hozzáadott
  • 500 g Burgonya Hozzáadott
  • 2 hagyma Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 Babérlevél Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg Hozzáadott
  • 1 Teáskanál köménymag Hozzáadott
  • 500 ml csirkeleves Hozzáadott
  • 250 ml Fehérbor (rizling) Hozzáadott
  • 2 Tablespoon napraforgóolaj Hozzáadott
  • só és bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

Az elzászi choucrute recept elkészítéséhez először a sertéshasat körülbelül 2 cm vastag szeletekre kell vágni. A hagymát és a fokhagymagerezdeket meghámozzuk és finomra vágjuk. (Tipp: Ahhoz, hogy a hagymát könnyebb legyen meghámozni, előtte 15 percig hagyjuk a hűtőben).

2. Lépés

Hevítse fel az olajat egy nagy fazékban, és süsse benne a sertéshasat, amíg szép aranybarna színt kap. Fontos, hogy a hús jól megpiruljon, mert ez adja meg a sok ízt.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és pirítsuk rövid ideig, amíg megpuhulnak.

4. Lépés

Adja hozzá a lecsöpögtetett savanyú káposztát, a babérlevelet, a szegfűszeget, a köménymagot, a fehérbort és a csirkealaplevet. Sóval és borssal fűszerezzük - de óvatosan a sóval, mert a savanyú káposzta már eleve sós!

5. Lépés

Fedjük le, és közepes lángon főzzük kb. 1,5 órán át. Ez idő alatt a savanyú káposzta párolódik és magába szívja az összes ízt.

6. Lépés

Közben hámozza meg a burgonyát, és egy másik edényben főzze puhára.

7. Lépés

1,5 óra elteltével tegye a kolbászt a fazékba a savanyú káposztával együtt, és párolja még 15 percig, amíg átmelegszik.

8. Lépés

Az elzászi choucroute tálalásához rendezzük el a burgonyát és a savanyú káposztát a tányérokon, majd díszítsük a kolbásszal és a sertéshas szeletekkel. Jó étvágyat!

Hasonló receptek

Sertésborda savanyú káposztával és burgonyapürével

Ez egy hagyományos, zamatos és gazdag német étel, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Imádom a Kassler füstös ízét a savanyú savanyú káposztával és a krémes burgonyapürével kombinálva. Ez a recept különleges alkalmak győztese, és a hidegebb napokon is finom vigaszétel.

Szívderítő házi savanyú káposztaleves

Nincs is jobb egy meleg és ízletes savanyú káposztalevesnél a hideg, téli napokon. Ez a recept egy hagyományos családi recept, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Mindig laktató és laktató ízű, és még vegetáriánus is. Egy kis köménymaggal megszórva ínyencség!

Klasszikus káposztatekercsek darált hússal töltve

Hilda unokatestvérem tanította nekem ezt a káposztás tekercs receptet a kilencvenes évek elején. A múltban a főztje folyamatosan fejlődött, és a káposztás tekercsek legendássá váltak. Számtalanszor elkészítettem már ezt a hagyományos ételt. Mindig különleges élvezet ezt a finomságot tálalni. A házi készítésű káposztatekercsek ízletesek és laktatóak.

Rózsakáposzta-főzelék

Egy melegítő és tápláló rózsakáposzta-főzelék, amely tökéletes a hideg téli napokra. Ez a főzelék egy egyszerű étel, amely friss rózsakáposztát, burgonyát és kockázott sonkát tartalmaz.

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Tantanmen (japán tésztaleves)

Ez a fűszeres, krémes és rendkívül ízletes japán tésztaleves az egyik abszolút kedvenc ételem, különösen a hideg napokon. A recept a kínai szecsuáni konyhában gyökerezik, de Japánban különösen népszerű és ismert. A tantanemen tésztából, darált húsból, ázsiai fűszerekből áll, és csirkealaplében főzik. Főtt csirketojással tálalják.

Klasszikus kelkáposzta tekercsek

Egy finomság a német konyhából, a kelkáposzta tekercsek darált hússal töltött kelkáposzta levelek, amelyek ízletes húslevésben párolódnak. Ideálisak egy meghitt családi étkezéshez.

Hagyományos, kiadós kolbászleves nagymama módra

Ez a kolbászleves a nagymamámmal töltött felejthetetlen napokat juttatja eszembe. A levesek mindig tele voltak ízekkel, és egyszerű alapanyagokból is finom ételeket tudott varázsolni. Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és biztos vagyok benne, hogy te és a szeretteid is imádni fogják!

Hasonló receptek

Sertésborda savanyú káposztával és burgonyapürével

Ez egy hagyományos, zamatos és gazdag német étel, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Imádom a Kassler füstös ízét a savanyú savanyú káposztával és a krémes burgonyapürével kombinálva. Ez a recept különleges alkalmak győztese, és a hidegebb napokon is finom vigaszétel.

Szívderítő házi savanyú káposztaleves

Nincs is jobb egy meleg és ízletes savanyú káposztalevesnél a hideg, téli napokon. Ez a recept egy hagyományos családi recept, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Mindig laktató és laktató ízű, és még vegetáriánus is. Egy kis köménymaggal megszórva ínyencség!

Klasszikus káposztatekercsek darált hússal töltve

Hilda unokatestvérem tanította nekem ezt a káposztás tekercs receptet a kilencvenes évek elején. A múltban a főztje folyamatosan fejlődött, és a káposztás tekercsek legendássá váltak. Számtalanszor elkészítettem már ezt a hagyományos ételt. Mindig különleges élvezet ezt a finomságot tálalni. A házi készítésű káposztatekercsek ízletesek és laktatóak.

Rózsakáposzta-főzelék

Egy melegítő és tápláló rózsakáposzta-főzelék, amely tökéletes a hideg téli napokra. Ez a főzelék egy egyszerű étel, amely friss rózsakáposztát, burgonyát és kockázott sonkát tartalmaz.

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Tantanmen (japán tésztaleves)

Ez a fűszeres, krémes és rendkívül ízletes japán tésztaleves az egyik abszolút kedvenc ételem, különösen a hideg napokon. A recept a kínai szecsuáni konyhában gyökerezik, de Japánban különösen népszerű és ismert. A tantanemen tésztából, darált húsból, ázsiai fűszerekből áll, és csirkealaplében főzik. Főtt csirketojással tálalják.

Klasszikus kelkáposzta tekercsek

Egy finomság a német konyhából, a kelkáposzta tekercsek darált hússal töltött kelkáposzta levelek, amelyek ízletes húslevésben párolódnak. Ideálisak egy meghitt családi étkezéshez.

Hagyományos, kiadós kolbászleves nagymama módra

Ez a kolbászleves a nagymamámmal töltött felejthetetlen napokat juttatja eszembe. A levesek mindig tele voltak ízekkel, és egyszerű alapanyagokból is finom ételeket tudott varázsolni. Ez a recept az egyik abszolút kedvencem, és biztos vagyok benne, hogy te és a szeretteid is imádni fogják!

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1141 receptek

Mascarpone

120 receptek

Olcsó ételek

467 receptek

Sütemények

816 receptek

Ebéd

2370 receptek

Tészta

333 receptek

Gyors ételek

1886 receptek

Desszert

1792 receptek