HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Házi zsemle

Kerülnéd a bolti változatot? Szereted tudni, hogy megbízható alapanyagokból készül a kedvenc pékárúd? Nincs is jobb megoldás, mint házilag sütni a napi zsemlét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 600 g liszt Hozzáadott
  • 40 ml olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g fehérjoghurt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A langyos tejet összekeverjük a cukorral, és felfuttatjuk benne az élesztőt.

2. Lépés

A lisztet, sót, olajat, tojást és joghurtot összedolgozzuk, és addig dagasztjuk, amig sima tésztát nem kapunk.

3. Lépés

Kenjük meg a tésztát olajjal, majd takarjuk le és kelesszük 1,5 órán át.

4. Lépés

A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, és mindegyikből zsemlét formázunk. Rakjuk sütőpapirral bélelt tepsire. és kelesszük még 30 percig.

5. Lépés

180 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek