HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Házi zsemle

Kerülnéd a bolti változatot? Szereted tudni, hogy megbízható alapanyagokból készül a kedvenc pékárúd? Nincs is jobb megoldás, mint házilag sütni a napi zsemlét.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 2 evőkanál kristálycukor Hozzáadott
  • 20 g élesztő Hozzáadott
  • 600 g liszt Hozzáadott
  • 40 ml olaj Hozzáadott
  • 1 evőkanál Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 100 g fehérjoghurt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A langyos tejet összekeverjük a cukorral, és felfuttatjuk benne az élesztőt.

2. Lépés

A lisztet, sót, olajat, tojást és joghurtot összedolgozzuk, és addig dagasztjuk, amig sima tésztát nem kapunk.

3. Lépés

Kenjük meg a tésztát olajjal, majd takarjuk le és kelesszük 1,5 órán át.

4. Lépés

A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, és mindegyikből zsemlét formázunk. Rakjuk sütőpapirral bélelt tepsire. és kelesszük még 30 percig.

5. Lépés

180 °C-os sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1930 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1816 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek