HIRDETŐ

Melegítő borsóleves: A téli időszakra

Egy olyan leves, amely tökéletesen alkalmazkodik a hideg téli napokhoz.

HIRDETŐ
Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

A recept ebben a cikkben található

Mit ebédeljünk vasárnap? 15+ fantasztikus recept vasárnapi ebédhez

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 Csomag borsó megtisztítva és felkockázva g Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma durvára vágva Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma pürésítve Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír Hozzáadott
  • 2 l húsleves Hozzáadott
  • 12 csésze zöldség opcionális pl zeller Hozzáadott
  • karalábé Hozzáadott
  • cékla Hozzáadott
  • stb Hozzáadott
  • 12 csésze tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál liszt Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • Majoránna Hozzáadott
  • kakukkfű ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A vöröshagymát, fokhagymát, és zsírt egy nagy lábasban hevítsük fel.

2. Lépés

Adjunk hozzá petrezselymet, sót, borsot és köményt, és főzzük össze pár percig.

3. Lépés

Adjunk hozzá a borsót és a húsleves alaplét, és főzzük össze 20-25 percig, amíg a borsó teljesen puhává válik.

4. Lépés

Töröljük át a borsólevest egy botmixerrel, vagy turmixoljuk össze, ha szeretnénk simább állagú levest.

5. Lépés

Ha kívánjuk, adjunk hozzá 1 csésze tejfölt, és melegítsük át.

6. Lépés

Tálaljuk melegen, és díszíthetjük petrezselyemmel vagy sajttal.

Hasonló receptek

Klasszikus Burgonyaleves kolbásszal a hideg napokra

A burgonyaleves kolbásszal az a jó példa arra, hogyan lehet egy komfort-ételt még finomabbá tenni azáltal, hogy hozzáadjuk egy ropogós kolbászt. Ez a magyar klasszikus étel remek választás a hideg téli napokra.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Legjobb borsóleves recept

A borsóleves egy tradicionális magyar étel, amelyet hazánkban már évszázadok óta fogyasztanak. Az elkészítése egyszerű, és az íze igazán finom és laktató. A borsóleves alapja a zöldborsó, amelyet húslevesben főzünk meg, majd egy finom tejfölös-csomboros főzőtejszínnel gazdagítunk.

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

Igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő Almaleves

Az almaleves egy igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő leves, amit főételként vagy desszertként is fogyaszthatunk. Az alapját képező alma savanykás íze és a fűszerek harmóniája teszi a levest igazi különlegességgé.

Szívderítő tészta pörkölt recept

Imádom a tésztapörköltet, és ez az abszolút kedvencem! Sok hideg téli napot megmentettem már ezzel a recepttel, és boldoggá tettem a barátaimat és a családomat. A pörkölt kiadós, tápláló és egyszerűen finom. Az elkészítése nagyon egyszerű, de az eredmény lenyűgöző. Jó étvágyat hozzá!

Frankfurti leves

Minden családban megvan az a bizonyos hagyományos leves, amit igazán szeretünk, és nálunk ez a frankfurti leves. Mindenhol hallani a hírét, hogy ez a leves hihetetlenül laktató és ízletes, és igaz. Az idők során tökélyre fejlesztettem a saját frankfurti levesem receptjét, és most megosztom veletek ezt a csodás receptet.
S.Hanna
S.Hanna
Ínycsiklandó tárkonyos csirkeraguleves
Videorecept

Ínycsiklandó tárkonyos csirkeraguleves

Egyik kedvencem, ebből biztos nem marad egy kanál sem maradéknak, olyan finom.

Hasonló receptek

Klasszikus Burgonyaleves kolbásszal a hideg napokra

A burgonyaleves kolbásszal az a jó példa arra, hogyan lehet egy komfort-ételt még finomabbá tenni azáltal, hogy hozzáadjuk egy ropogós kolbászt. Ez a magyar klasszikus étel remek választás a hideg téli napokra.

Ízletes és tápláló Vajbabfőzelék

A vajbabfőzelék egy ízletes és tápláló magyaros fogás, amely a vajbab kíméletes főzésével, a hozzáadott tejföllel és fűszerekkel készül. Akár önálló ételként, akár feltéttel – például sült sertésszűzzel vagy virslivel – is tálalható.

Legjobb borsóleves recept

A borsóleves egy tradicionális magyar étel, amelyet hazánkban már évszázadok óta fogyasztanak. Az elkészítése egyszerű, és az íze igazán finom és laktató. A borsóleves alapja a zöldborsó, amelyet húslevesben főzünk meg, majd egy finom tejfölös-csomboros főzőtejszínnel gazdagítunk.

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.

Igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő Almaleves

Az almaleves egy igazi könnyű, gyümölcsös, frissítő leves, amit főételként vagy desszertként is fogyaszthatunk. Az alapját képező alma savanykás íze és a fűszerek harmóniája teszi a levest igazi különlegességgé.

Szívderítő tészta pörkölt recept

Imádom a tésztapörköltet, és ez az abszolút kedvencem! Sok hideg téli napot megmentettem már ezzel a recepttel, és boldoggá tettem a barátaimat és a családomat. A pörkölt kiadós, tápláló és egyszerűen finom. Az elkészítése nagyon egyszerű, de az eredmény lenyűgöző. Jó étvágyat hozzá!

Frankfurti leves

Minden családban megvan az a bizonyos hagyományos leves, amit igazán szeretünk, és nálunk ez a frankfurti leves. Mindenhol hallani a hírét, hogy ez a leves hihetetlenül laktató és ízletes, és igaz. Az idők során tökélyre fejlesztettem a saját frankfurti levesem receptjét, és most megosztom veletek ezt a csodás receptet.
S.Hanna
S.Hanna
Ínycsiklandó tárkonyos csirkeraguleves
Videorecept

Ínycsiklandó tárkonyos csirkeraguleves

Egyik kedvencem, ebből biztos nem marad egy kanál sem maradéknak, olyan finom.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

641 receptek

Húsételek

744 receptek

Olcsó ételek

348 receptek

Desszert

1254 receptek

Mascarpone

75 receptek

Ebéd

1536 receptek

Köretek

655 receptek

Tészta

242 receptek

Reggeli

195 receptek