HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Pisztáciás halva

Brutális kalóriabomba, azonban ellenállhatatlanul finom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 500 ml víz Hozzáadott
  • 200 g barna cukor Hozzáadott
  • 300 g cukor Hozzáadott
  • 500 g szezámmag Hozzáadott
  • 60 ml olaj Hozzáadott
  • 1 mk őrölt kardamom Hozzáadott
  • 1 mk őrölt fahéj Hozzáadott
  • pár csepp lime lé Hozzáadott
  • 2 tk rózsavíz Hozzáadott
  • 1 Maroknyi pisztácia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A vizet, a barna és a kristálycukrot egy lábasba rakjuk, és közepes lángon kb. 35 perc alatt sűrű, méz állagú sziruppá főzzük. Akkor jó az állaga, ha hideg vízbe csepegtetve, szilárd golyókká áll össze.

2. Lépés

A szezámmagot egy serpenyőben, folyamatos kevergetés mellett megpirítjuk, majd egy turmixgépbe rakva apróra daráljuk. Hozzácsorgatjuk az olajat, és addig turmixoljuk, amíg sima, homogén krémet kapunk.

3. Lépés

Egy nagy tálba rakjuk a szezámmagpasztát, hozzáadjuk a fahéjat, a kardamomot, a lime-levet és a rózsavizet, majd elkezdjük keverni. Vékony sugárban belecsorgatjuk a cukorszirupot, és kb. 10 percig keverjük, hogy szépen összeálljon a halva alapja. Ekkor belekeverjük a pisztáciát is, majd egy kb. 20 x 15 cm-es, sütőpapírral bélelt, magasabb falú sütőtálba simítjuk a masszát, és 2-3 órára a hűtőbe rakjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek