HIRDETŐ

Forrás: hanbr from Getty Images

Szárított gomba mártás tejszínnel

Ez a tejszínes szárított gombamártás mély, mégis finom ízű. A tejszín krémes állagot ad a mártásnak, és segít egyensúlyba hozni az erős gombaízt. Ez az egyik kedvenc mártásom.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 g Szárított gomba Hozzáadott
  • 2 Kanálok vaj Hozzáadott
  • 1 darab közepes hagyma Hozzáadott
  • 2 Szegfűszeg Fokhagyma Hozzáadott
  • 200 ml Főzőtejszín Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

A szárított gombát áztassa be vízbe, és hagyja kb. 30 percig duzzadni. Ez idő után szűrje le a gombát, de ne öntse le a vizet - az hasznos lesz a mártásban. A gombalevet általában állni hagyom, hogy a szennyeződések leülepedjenek, majd óvatosan leszűröm.

2. Lépés

A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát pedig durvára aprítjuk. Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben, és pirítsuk a hagymát és a fokhagymát, amíg puha és áttetsző nem lesz.

3. Lépés

Adja a serpenyőbe a megduzzadt gombát, és a hagymával és a fokhagymával együtt óvatosan pirítsa meg.

4. Lépés

Ezután öntse a serpenyőbe a húslevest, amelyben a gomba megduzzadt, és hagyja főni, amíg a térfogata a felére nem csökken. Ezáltal a mártás intenzívebb gombás ízt kap.

5. Lépés

Végül adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük össze. Hagyjuk a mártást egy darabig főni, hogy a tejszín megfelelően összeérjen a többi hozzávalóval. Ízlés szerint sóval és borssal fűszerezzük.

Hasonló receptek

Vega ragu

Ez a lencsés gombás ragu remek egészséges és gyomorbarát étel. A tápláló és laktató összetevőknek köszönhetően ez egy olyan recept, amit mindenképpen szeretni fog mindenki.

Készítsd el a saját pizzaszószod alapreceptjét

Ez a finom házi pizzaszósz a családom abszolút kedvence. Robusztus, pikáns ízeivel és igazi "paradicsomos rúgással" bármilyen pizzát új szintre emel. A recept nemcsak gyorsan és egyszerűen elkészíthető, hanem annyira sokoldalú, hogy bármilyen pizzához illik - a hagyományos olasz pizzáktól kezdve a modern kreációkig.

Bolognai szósz telire

Az igazi bolognai szósz Itália legismertebb és legkedveltebb szósza. Gazdag íze és könnyű elkészítése teszi szinte elengedhetetlen alkotóelemévé olaszos tésztaétkeinknek.

Tejszínes sajtmártás feldolgozott sajttal

Ez a sajtos szósz a családom abszolút kedvence, és az évek során újra és újra finomítottuk. Krémes, ízletes és egyszerűen finom. A szósz tökéletes mártogatósnak, tésztaszósznak vagy különböző ételek kísérőjeként. Tapasztalt amatőr szakácsként elmondhatom, hogy ez a recept mindig sikerül.

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Vörösboros mártás

Ez a vörösboros mártás receptje egyszerű, mégis nagyon elegáns ételkísérő. Könnyen elkészíthető, és biztosan sikert arat vendégeid körében. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Paradicsomszósz püréből

Ha egy egyszerű és gyors módot keresel arra, hogy egy kis pikantériát adj az ételeidnek, próbáld ki ezt a paradicsompürés mártást. Akár tésztához, akár pizzához, akár más ételek alapanyagaként használja, nagyszerű választás.

Gomba krémes mártás recept

Ezt a receptet még gyerekkoromból ismerem, amikor a nagymamám krémes gombamártást készített, amit mindannyian imádtunk. Azóta az ő receptjét használom titkos fegyverként egy gyors, egyszerű és finom ételhez, amely mindig jól sikerül. Akár tésztával, hússal vagy zöldségekkel tálaljuk, ez a krémes gombamártás mindig nagy sikert arat.

Hasonló receptek

Vega ragu

Ez a lencsés gombás ragu remek egészséges és gyomorbarát étel. A tápláló és laktató összetevőknek köszönhetően ez egy olyan recept, amit mindenképpen szeretni fog mindenki.

Készítsd el a saját pizzaszószod alapreceptjét

Ez a finom házi pizzaszósz a családom abszolút kedvence. Robusztus, pikáns ízeivel és igazi "paradicsomos rúgással" bármilyen pizzát új szintre emel. A recept nemcsak gyorsan és egyszerűen elkészíthető, hanem annyira sokoldalú, hogy bármilyen pizzához illik - a hagyományos olasz pizzáktól kezdve a modern kreációkig.

Bolognai szósz telire

Az igazi bolognai szósz Itália legismertebb és legkedveltebb szósza. Gazdag íze és könnyű elkészítése teszi szinte elengedhetetlen alkotóelemévé olaszos tésztaétkeinknek.

Tejszínes sajtmártás feldolgozott sajttal

Ez a sajtos szósz a családom abszolút kedvence, és az évek során újra és újra finomítottuk. Krémes, ízletes és egyszerűen finom. A szósz tökéletes mártogatósnak, tésztaszósznak vagy különböző ételek kísérőjeként. Tapasztalt amatőr szakácsként elmondhatom, hogy ez a recept mindig sikerül.

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Vörösboros mártás

Ez a vörösboros mártás receptje egyszerű, mégis nagyon elegáns ételkísérő. Könnyen elkészíthető, és biztosan sikert arat vendégeid körében. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Paradicsomszósz püréből

Ha egy egyszerű és gyors módot keresel arra, hogy egy kis pikantériát adj az ételeidnek, próbáld ki ezt a paradicsompürés mártást. Akár tésztához, akár pizzához, akár más ételek alapanyagaként használja, nagyszerű választás.

Gomba krémes mártás recept

Ezt a receptet még gyerekkoromból ismerem, amikor a nagymamám krémes gombamártást készített, amit mindannyian imádtunk. Azóta az ő receptjét használom titkos fegyverként egy gyors, egyszerű és finom ételhez, amely mindig jól sikerül. Akár tésztával, hússal vagy zöldségekkel tálaljuk, ez a krémes gombamártás mindig nagy sikert arat.

Reels

Új