HIRDETŐ

Forrás: Ildar Imashev for Getty Images

Tejszínes sajtmártás feldolgozott sajttal

Ez a sajtos szósz a családom abszolút kedvence, és az évek során újra és újra finomítottuk. Krémes, ízletes és egyszerűen finom. A szósz tökéletes mártogatósnak, tésztaszósznak vagy különböző ételek kísérőjeként. Tapasztalt amatőr szakácsként elmondhatom, hogy ez a recept mindig sikerül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 200 g Feldolgozott sajt Hozzáadott
  • 200 g creme fraiche Hozzáadott
  • 1 kis hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Mustár Hozzáadott
  • 12 Teáskanál Paprikapor Hozzáadott
  • Só és bors szükség szerint Hozzáadott
  • Egy korty tej Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

A sajtmártás készítéséhez a feldolgozott sajtot a hagyma és a fokhagyma meghámozásával és finomra vágásával kezdjük. Itt óvatosságra van szükség - az igazi szakácsok tudják, hogy a kisebb darabok jobban kihozzák az ízeket.

2. Lépés

Egy közepes méretű serpenyőben hevítsünk olajat, és pirítsuk meg a hagymát és a fokhagymát, amíg áttetszővé válik. Úgy tapasztaltam, hogy a hagyma és a fokhagyma megpirítása a sajt hozzáadása előtt extra ízvilágot kölcsönöz az ételnek.

3. Lépés

Most adjuk hozzá a feldolgozott sajtot és a crème fraîche-t. Ez a két összetevő alkotja mártásunk finom közepét, és adja meg jellegzetes krémességét.

4. Lépés

Állandó keverés mellett lassan olvadáspontig hevítsük. Ügyeljünk arra, hogy a hőfok ne legyen túl magas, és adjunk elég időt a mártásnak, hogy ne égjen meg.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a mustárt és a paprikát, majd ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.

6. Lépés

Ha a mártás túl sűrű, egyszerűen adjunk hozzá egy kis tejet, hogy elérjük a kívánt állagot. Úgy tapasztaltam, hogy a tej lassú, apránként történő hozzáadása adja a legjobb eredményt, és hatékonyan szabályozza az étel állagát.

7. Lépés

Hagyja a sajtmártást a feldolgozott sajttal néhány percig párolódni, hogy az ízek kifejlődhessenek. A türelem megéri - egy kis plusz idő a tűzhelyen olyan ízmélységet csalogat elő a mártásból, amely egyszerűen ellenállhatatlan.

Hasonló receptek

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Tészta paprikakrémes mártással

Ez a paprikakrémes mártással készült tészta receptje igazi csemege mindenkinek, aki szereti a krémes tésztaételeket. Először egy olaszországi utazásom során fedeztem fel, és azóta is a konyhám egyik nagy kedvence. Az édes paprika, a krémes szósz és az ízletes tészta kombinációja egyedülálló és páratlan. Néha pirított fenyőmagot adok hozzá, hogy növeljem a textúrát és az ízt.

Szívderítő házi savanyú káposztaleves

Nincs is jobb egy meleg és ízletes savanyú káposztalevesnél a hideg, téli napokon. Ez a recept egy hagyományos családi recept, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Mindig laktató és laktató ízű, és még vegetáriánus is. Egy kis köménymaggal megszórva ínyencség!

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Vegetáriánus póréhagymaleves, gyors és egyszerű

Szeretem a leveseket minden formában, és gyakran készítem őket. Az egyik kedvenc variációm a vegetáriánus póréhagymaleves. Nem csak egészséges, de nagyon finom és csodálatosan krémes. Hűvös estéken pont megfelelő melegséget és meghittséget biztosít. Ezt a receptet gyakran elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és szeretném megosztani veletek is.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Gomba krémes mártás recept

Ezt a receptet még gyerekkoromból ismerem, amikor a nagymamám krémes gombamártást készített, amit mindannyian imádtunk. Azóta az ő receptjét használom titkos fegyverként egy gyors, egyszerű és finom ételhez, amely mindig jól sikerül. Akár tésztával, hússal vagy zöldségekkel tálaljuk, ez a krémes gombamártás mindig nagy sikert arat.

Hasonló receptek

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.

Tészta paprikakrémes mártással

Ez a paprikakrémes mártással készült tészta receptje igazi csemege mindenkinek, aki szereti a krémes tésztaételeket. Először egy olaszországi utazásom során fedeztem fel, és azóta is a konyhám egyik nagy kedvence. Az édes paprika, a krémes szósz és az ízletes tészta kombinációja egyedülálló és páratlan. Néha pirított fenyőmagot adok hozzá, hogy növeljem a textúrát és az ízt.

Szívderítő házi savanyú káposztaleves

Nincs is jobb egy meleg és ízletes savanyú káposztalevesnél a hideg, téli napokon. Ez a recept egy hagyományos családi recept, amelyet már számtalanszor elkészítettem. Mindig laktató és laktató ízű, és még vegetáriánus is. Egy kis köménymaggal megszórva ínyencség!

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Cékla saláta almával tele vitaminokkal

Ez a recept a család kedvence, és gyakran készítem ebédre és piknikre. Ez egy friss és ropogós saláta édes és savanykás ízzel, amely jól illik a grillezett csirkéhez vagy halhoz. A cékla és az alma kombinációja gyönyörű színt ad ennek a salátának, és ha hozzám hasonlóan szereted a friss citrom és a kapor ízét, akkor ez a saláta kihagyhatatlan.

Vegetáriánus póréhagymaleves, gyors és egyszerű

Szeretem a leveseket minden formában, és gyakran készítem őket. Az egyik kedvenc variációm a vegetáriánus póréhagymaleves. Nem csak egészséges, de nagyon finom és csodálatosan krémes. Hűvös estéken pont megfelelő melegséget és meghittséget biztosít. Ezt a receptet gyakran elkészítettem a családomnak és a barátaimnak, és szeretném megosztani veletek is.

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Gomba krémes mártás recept

Ezt a receptet még gyerekkoromból ismerem, amikor a nagymamám krémes gombamártást készített, amit mindannyian imádtunk. Azóta az ő receptjét használom titkos fegyverként egy gyors, egyszerű és finom ételhez, amely mindig jól sikerül. Akár tésztával, hússal vagy zöldségekkel tálaljuk, ez a krémes gombamártás mindig nagy sikert arat.

Reels

Új